Karpervakantiezoeker-Blog

Etang du Bouchot 2016Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker ma, september 26, 2016 13:30:49

Voor de visweek van September gekozen voor het exclusief af te huren Etang du Bouchot op een kleine 500 km. rijden vanaf de woonplaats. Aangezien mijn twee vismaten van deze week slechts één keer per jaar naar Frankrijk reizen was de keuze voor dit zogenaamde "runswater" dat begin 2016 opengesteld is met accommodatie snel gemaakt. Verzekerd van aktie door de aanwezigheid van een groot bestand aan kleinere karpers en tevens kans om één van de grotere exemplaren te vangen.

Rond 12:00 uur reden wij het domein op net buiten het dorpje Charmont alwaar Richard, de beheerder, nog druk bezig was met de schoonmaak. In plaats van doelloos te wachten zijn we alvast een rondje rond het 4,5 ha. grote meer gaan lopen. Al snel was het duidelijk dat het gedeelte achter de eilanden door ondiepte en aanwezigheid van wier niet te bevissen was. Hier waren we al op voorbereid omdat e.e.a. duidelijk vermeld staat op de website van The Carp Specialist.

Ondertussen was Richard klaar met de schoonmaak en troffen we een eenvoudig doch prima onderkomen aan met volledig ingerichte keuken. De aparte slaapkamer waar wij overigens geen gebruik van wilden maken was niet te gebruiken door de aanwezigheid van een wespennest tussen het plafond en het dak. Nog nooit zulke grote wespen gezien, deur dicht en niet meer naar omkijken.

De stek voor het huis is zeer ruim en maakt het mogelijk om met drie personen te vissen. De linkerkant is dan niet al te diep maar hier kwamen net als uit het midden, waar het geleidelijk wat dieper wordt genoeg vissen vandaan. De rechterstek, waar het diepste gedeelte van het meer ligt leverde deze week de meeste vis op. Totaal werden er door ons 77 karpers gevangen (schub, spiegel en zelfs een koi). Helaas alleen de kleinere exemplaren. De grotere karpers die dit jaar zijn uitgezet hebben we af en toe wel gehoord maar niet gevangen ondanks allerlei aanpassingen in de aaspresentatie.

Mede door het goede weer, de prima huisvesting en het grote aantal aanbeten hebben we ons zeer goed vermaakt op dit water. Etang du Bouchot is uitermate geschikt voor de karpervisser die overdag veel aktie wil, ben je echter de fanatieke visser op jacht naar je nieuwe PR dan kun je beter een andere bestemming kiezen.

Hieronder twee foto's van deze bestemming, voor meer foto's kun je terecht in het "fotoalbum" elders op deze website.


Noir Fontaine 2015Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker wo, augustus 19, 2015 10:29:15

Voor de tweede maal dit jaar weer een trip naar Frankrijk geboekt, na vele goede berichten is de keus op Noir Fontaine gevallen. Daar speelde ook de afstand een rol in nl. een krappe 400 km. s'Morgens vroeg vertrokken en na een vlekkeloos verlopen rit om 11.00 gearriveerd op het domein. Daar was op dat moment nog niemand aanwezig maar de Franse eigenaar was om 11.45 present. Liet aan mij de keuze welke stek ik zou gaan bezetten, dat is dus nr 1 geworden. Beslist een mooie plek met veel ruimte voor de bivy, oval en auto. Alle stekken zijn trouwens prima in orde! Deels bedekt met "woodchips” en een betonnen grindrand zodat de rodpot stabiel staat.

Natuurlijk zijn er altijd wel wat minpuntjes die ik wil vermelden.

Op de vrij gekomen stekken lag veel afval en zwerfvuil, dat had dus opgeruimd moeten zijn. Daar de Fransman op aangesproken en in de avond is alles keurig opgeruimd.

Verders aanwezig twee toiletten, wastafel en douche. Wel gedateerd maar we zijn natuurlijk niet in een 5 sterren hotel (gelukkig).

Clubhuis ok, prima ruimte waar je zelfs kan koken. Het grote gemis is eigenlijk de afwezigheid van een koelkast/vriezer.

Stroom voor warm water en opladen van accu's gebeurd door het starten van een aggregaat, op zich geen probleem.

Na bivak gemaakt te hebben de hengels uit, de eerste nacht twee runs die helaas niets opleverde maar de toon was gezet. In de ochtend toch nog een spiegel(tje).Op zondag begon de temperatuur op te lopen tot flinke waardes dat is de hele week zo gebleven, s'morgens on 9.00 al 30 gr.op lopend tot 40 gr. Daardoor hadden de karpers ook geen lust meer, en de runs bleven dus uit.

Kreeg ook nog te maken met een wespenplaag, heel vervelend,maar je zit in de natuur dus......Mede daardoor op dinsdag verkast naar de andere kant, stek 5 dus véééél minder last van die beestjes. Ondanks de warmte daar nog een schub van 22 pond en 26 pond op de mat gekregen en tot slot nog een mooie graskarper.

Op donderdag overvallen door een windhoos gepaard met onweer en slagregens. Oval de lucht in, chaos alom. Bij mijn Brabantse buren compleet alles weggeblazen, konden meteen naar huis. Jammer waren sympathieke lui.

Al met al een spannende week maar prima naar mijn zin gehad. Ben er van overtuigd dat op dit water onder betere omstandigheden mooie vangsten gemaakt kunnen worden en menige PR verbeterd kan worden.

Het zal U dus niet verbazen dat ik alweer voor volgend jaar geboekt hebt.

Rest mij nog te vertellen dat er hard gewerkt wordt aan het nieuwe clubhuis dat met alle gemakken voorzien is.

Verders dank aan Peter en Andy voor het leuke contact en tips, prima lui!
Le Val Doré 2015Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker do, april 30, 2015 19:31:06

De eerste trip van 2015 (18 t/m 25 April) was naar Le Val Doré, een complex van inmiddels 6 meren, in Normandië.

Na een rit van 4,5 uur, even wachten tot iedereen ingeschreven was en om 12:00 uur naar de stek. Aangezien ik deze keer alleen was gekozen voor stek 31 (éénpersoonsstek) op meer 5. Alle stekken zijn prima bereikbaar met de auto. Voor meer 4 en 5 moet je even een stukje door het dorp rijden om de spoorbaan te passeren die deze meren scheidt van de overige. Alle stekken zijn voorzien van stroom en een houten kist waar je de verstrekte vuilniszak in kwijt kan. Denk er wel aan dat je voor stroom op de stek moet betalen. Op een tweepersoonsstek kost dit 33 euro en op een éénpersoonsstek 49 euro p.p. Voor dit bedrag mag je dan ook onbeperkt gebruik maken van de douches. Aangezien het vissen alleen 210 euro per week kost blijft het totaalbedrag acceptabel.

Op dit commerciële complex is zo'n beetje alles verkrijgbaar tegen betaling. Boilies, maaltijden, dagelijks vers stokbrood, verhuur van voerboten en tenten etc.

Aangezien zo'n beetje alle stekken bezet waren op meer 5 bleek stek 31 (hoekstek) geen gemakkelijke te zijn. Na een aantal dagen zonder vis en het uitproberen van diverse technieken zijn er toch nog een paar leuke vissen gevangen. Persoonlijk vind ik 11 vissers met ieder 3 hengels op een meer van 5 ha. redelijk veel wat niet ten goede komt aan de vangsten. Samengevat: een leuk verzorgd complex met mooi aangelegde stekken niet al te ver van Nederland. Door de populariteit van dit water (vooral bij Engelse vissers) is het er echter erg druk het gehele seizoen. Dus als je een rustige stek zoekt in een rustige omgeving zal ik hier niet naar toe gaan.

Deze trip was tevens de eerste met de nieuwe Powercatcher Elite voerboot. Deze boot is buiten de bekende extra's als voervijzel en dieptemeter (Lowrance) uitgerust met GPS. Je hebt de mogelijkheid om drie visplekken op te slaan evenals een "home-positie" waardoor de boot automatisch terugkeert na het uitvaren van je lijn. Dit alles met een afwijking van niet meer dan 70 cm. Na enig oefenen blijkt dit inderdaad geen probleem te zijn. Hoe anderen erover denken weet ik niet maar ik vind het een bijzonder handige toevoeging aan deze voerboot.

Voor meer foto's van Le Val Doré kun je het "fotoalbum" elders op de site bezoeken.Etang des Caillats 2014Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker zo, oktober 05, 2014 13:21:16

De laatste week van September met drie personen naar Etang des Caillats. Gekozen voor de vijf-persoons stek "Alsace". De andere stek op dit water "Vosgez" kan men met met maximaal 4 personen boeken. Dit lijkt erg druk op een water van ca. 7 Ha. als alle stekken bezet zijn maar door de grillige vorm van het water en de lokaties van de stekken op een soort schiereilanden is dit geen probleem. Al lijkt o.i. 3 en 4 vissers verdeeld over de stekken de beste situatie.

Normaal gesproken heb je in deze periode van het jaar al te maken met dalende watertemperaturen en niet al te warme dagen, echter wij werden verrast door schitterend warm weer met weinig tot geen wind. Heerlijk natuurlijk maar voor de vangsten minder aantrekkelijk.

Ondanks het warme weer 9 karpers gevangen waarvan 7 schubs en 2 spiegels. Zwaarste was een schitterende schub van 42 pond (nieuw PB). Overige gewichten:38,34,30,24,20,18,16 en 16 pond.

Over de stek en de accommodatie kunnen wij niets anders zeggen dan dat deze zeer ruim is en aangezien we maar met drie personen waren genoeg mogelijkheden om eventueel te verkassen. Het houten chaletje op de stek is voorzien van een tafel met wat stoelen en erg handig een grote koelkast. Hieruit blijkt al dat er stroom aanwezig is om e.e.a. op te laden. Dus geen lange wandelingen naar een oplaadpunt.

Op ca. 300 meter afstand staat een grote barak met daarin twee douches en twee toiletten die gedeeld worden met de vissers op het naastgelegen Tournizet. Eenvoudig maar schoon. Ook staat er een magnetron waar je gebruikt van kan maken.

Eigenaar is aardige Fransman die regelmatig even langskomt (alleen of met zijn vader) om te informeren of alles in orde is. Spreekt een beetje Engels dus valt prima mee te communiceren. Als afscheid werden de vissers uitgenodigd om Vrijdagmiddag te komen lunchen in de barak. Waar wij aan een stokbroodje kaas dachten bleek dit een compleet 3-gangen menu te zijn (echt heerlijk) met veel wijn en andere lokale drankjes. Dit liep uit op een gezellig samenzijn waarbij sterke verhalen en foto's uitgewisseld werden. Niets dan lof voor de gastvrijheid op Caillaits.

Samengevat een mooie lokatie niet te ver van huis waar wij zeker terug gaan komen. Ondanks de prijsverhoging die deze week doorgevoerd is blijft het een lokatie met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.Vaumigny 2014Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker di, april 29, 2014 19:42:24

Na enig fileleed door de Paasdrukte bij Parijs kwamen we Zaterdag 19 April 2014 rond 12:00 uur aan Etang de Vaumigny. Ondanks de vermelding op de bevestiging van Fisherman Holidays dat we vanaf 14:00 uur terecht konden werden we van harte welkom geheten door de Franse eigenaar. Deze man spreekt precies genoeg Engels (niet veel dus) om e.e.a. duidelijk te maken v.w.b. het vissen en de stekken.

Na aankomst op stek 15/16 bleek dat deze ruim genoeg is om de auto en aanhangwagen daar te laten staan. Bij het opzetten van de bivy's is het wel nodig om een hamer bijdehand te hebben anders krijg je de haringen niet in de harde ondergrond.

Met elf vissers op de stekken was het water behoorlijk bezet. Aangezien stekken 13 en 14 niet bezet waren was er voor ons genoeg ruimte om te bevissen en met het eiland op ongeveer 100 meter afstand en de begroeiing aan de rechterkant voldoende hotspots.

De stekken lopen vrij steil af naar het water dus laarzen of een waadpak zijn zeker aan te raden. Een voerboot is ook geen overbodige luxe aangezien inwerpen vanaf de meeste stekken niet eenvoudig is door de aanwezigheid van bomen en struiken.

Toilet/douche, koelkast, vriezer en oplaadpunten voor accu's e.d. zijn te vinden in het huisje van de eigenaar. Had al het een en ander gelezen op diverse forums dat sanitair niet veel voorstelde en het douchewater zou stinken. Persoonlijk vond ik dit erg meevallen (heb het erger meegemaakt). Toilet/douche was lekker ruim met genoeg mogelijkheden om je kleding op te hangen. Inderdaad het water rook behoorlijk naar roest/ijzer maar alles beter dan geen douche.

Op alle stekken kwam er vis op de kant maar vooral steuren en meervallen. Het aantal karpers viel wat tegen deze week. Zelf wisten we op stek 16 vier karpers (zwaarste 34 pond) en een meerval te vangen. Op stek 15 kwam helaas helemaal geen vis op de kant. Bij wat rondvragen op de andere stekken was er toch wel wat irritatie te bespeuren over de grote aantallen meervallen die er gevangen waren i.p.v. karper.

Samengevat: Vaumigny is zeker een mooi water met natuurlijke stekken en wat ons betreft prima voorzieningen. Het aantal gevangen karpers zal zeker van week tot week verschillen aangezien er een best bestand aanwezig is.Windmill Lake 2013Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker vr, mei 17, 2013 10:16:48

Na een nachtelijke rit van ruim acht uur reden we om negen uur in de morgen het zo bekende domein van Anton en Diane op. Na de ontvangst met een bak koffie auto naar de stek rijdeen uitpakken. Al snel bleek dat door de enorme regenval van de laatste tijd het nog niet zo makkelijk was een goede plek voor de bivy te vinden op stek 1. Dit werd door Anton opgelost door mij de voortent aan te bieden van de caravan die permanent op stek 1 staat. Stek 3 en 4 hadden minder last van modder maar mijn vismaten hadden al eerder besloten om gebruik te maken van een caravan.

Gedurende de week werd het weer steeds beter wat resulteerde in de vangst van enkele mooie vissen. Helaas bleef het daarbij. De laatste dagen niets meer gevangen waardoor het slechts bij zes vissen gebleven is door drie vissers. Toch mag de week nog wel redelijk geslaagd worden genoemd omdat twee van ons hun persoonlijk record weer wat scherper hebben gezet door een 38 en een 40 ponder te vangen!

Op donderdagavond nog gebruik gemaakt van de maaltijdservice op Windmill Lake door een prima BBQ te hebben op het terras voor de "bistro".

Windmill lake blijft een hele mooie bestemming met perfecte service van Anton en Diane. De plannen zijn aanwezig om op alle stekken een blokhut (i.p.v. caravans) neer te zetten met eigen sanitaire voorzieningen tegen redelijke prijzen. Als dit allemaal doorgaat wordt dit water steeds meer een luxe/familie-bestemming.

Al met al een geslaagde week en we kijken al weer uit naar de eerste week van Juni wanneer we een bezoek gaan brengen aan het populaire Lac de Grosley.

Le Fearne's 2012Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker vr, mei 17, 2013 10:14:41

Na heel wat telefonisch contact met zowel Frank van Le Fearne's en Eurocarpgroup (problemen mogen bekend zijn) ging mijn visweek half September 2012 gelukkig door. Bij aankomst na een reis van ruim 5 uur bleek al snel dat de aankomsttijd die in de bevestiging (van ECG) stond niet juist was aangezien de overige vissers de stekken al verdeeld hadden. Niet zo'n probleem omdat de nog vrije stekken er prima uitzagen en een keus snel gemaakt was. Zorg dus dat je er op tijd bent (ca. 10.00 uur) dan kan je meepraten over de stekverdeling.

Alle stekken zijn met de auto bereikbaar die je na het uitpakken gewoon bij je stek kan laten staan.

Stekken zijn ruim opgezet en voorzien van een grindlaag waardoor er bij regen geen plassen ontstaan. Onthaakmat en weighsling worden erbij geleverd.

Vanaf de meeste stekken is het eiland prima bevisbaar, dit is echter geen must omdat de vissen ook op andere delen van het meer gevangen worden.

Er staat bijna geen wier in dit water wel een paar rivierkreeftjes gezien maar niet in die mate dat ze overlast bezorgen.

Buiten een steur, een grote meerval en spiegelkarpers zwemmen hier ook grote schubkarpers rond. Een aantal hiervan werden door de buren gevangen met als zwaarste één van 46 pond.

Zelf ben ik niet helaas niet verder gekomen dan twee karpers waarvan de grootste

een spiegel van 36 pond.

Ondanks de matige vangst heb ik genoten van dit schitterende water met echter wel één groot nadeel: lawaai.

Le Fearne's is niet ergens "in the middle of nowhere" gelegen maar aan de rand van een klein dorpje naast een grindafgraving. In het weekend en 's avonds heb je nergens last van maar van maandag tot vrijdag gaan 's morgens om 06.00 de machines en de lampen aan tot 18.00 in de avond. Na een paar dagen ben je er wel aan gewend maar leuk is anders.

In de lodge bij de ingang zijn genoeg stroompunten aanwezig om je voerbootaccu's op te laden. Hiervoor kun je er 24 uur per dag terecht. Naast de lodge is een stenen gebouwtje met douche, wastafel en toilet. Niet het allermodernste maar prima in orde.

Verder is er nog een schuur aanwezig met een grote vrieskist waar je je spullen in kwijt kunt.

Voor hulp, informatie, foto's maken etc. kun je altijd bij Frank (de eigenaar) of Stewart (de bailiff) terecht die op het terrein wonen, kortom de service op Le Fearne's is gewoon goed.

Le Fearne's is niet meer aangesloten bij een Nederlands boekingkantoor, boeken gaat via het emailadres of telefonisch. Gegevens zijn te vinden op hun website.

Lake Bossard 2012Verslagen

Geplaatst door karpervakantiezoeker vr, mei 17, 2013 10:13:26

Zaterdag 9 Juni 2012 ruim op tijd gearriveerd op Lake Bossard. Na een kop koffie gedronken te hebben met alle vissers een rondje om het water gelopen waarbij elke stek enthousiast besproken werd door de eigenaar Steve. Aangezien er genoeg stekken zijn werden deze zonder te moeten loten verdeeld.

Nog even de reglementen doorgenomen die daarna moeten worden voorzien van een handtekening. Hier over valt niet te discussieren, bij het niet naleven van deze regels word je zonder pardon van het terrein verwijderd, hierin is Steve erg duidelijk.

De vangsten van de afgelopen week logen er niet om, 90 runs waarvan er 60 geland waren. dat beloofde wat aangezien dit water niet echt een "runswater'' is.

Tenten opgezet op de werkelijk schitterende stek voorzien van picknicktafel met parasol (in ons geval paraplu), afvalbakken, weighsling en onthaakmat. De stekken zijn voorzien van een grindlaag zodat je bij regenval geen last hebt van plassen en/of modder.

Het bestelde aas (boilies en particles) werden keurig op de stek bezorgd door Steve dus tijd om het water te verkennen met de dieptemeter en de lijnen uit te varen.

s' Nachts om 04.00 uur de eerste run en een spiegel van 33 pond lag even later op de mat.

Helaas veranderde het weer zondagmiddag en begon het te regenen. Met af en toe een droog uurtje tussendoor is het blijven regenen tot woensdagavond. Of het door deze weersverandering kwam of iets anders blijft een raadsel maar de vangsten bleven op alle stekken uit. Het leek er sterk op dat de vissen totaal niet geinteresseerd waren om te azen. Ondanks verwoede pogingen van de vissers om het tij te doen keren (met waadpak het water in om "hotspots" te vinden) etc. werden er deze week maar een stuk of twaalf karpers gevangen met de 33 ponder van ondergetekende als zwaarste.

Echter ondanks deze tegenvallende resultaten ben ik wel onder de indruk geraakt van dit schitterende water en zijn gedreven eigenaar, ik kom hier dus zeker nog een keer terug.

Faciliteiten zijn prima in orde, mooie stekken, schoon sanitair, prima eten (van horen zeggen) en een eigenaar die je met raad en daad bijstaat.

Hieronder het verslag van Steve (eigenaar Lake Bossard) van deze week:

The weather was once again very unsettled with rain most of the week Temperatures for the week were 8 to 11 at night and 20 to 24 during the days. Water temperatures went down to 18 at the top and 16 at the bottom. Fishing was hard all week, but once again all angler's took fish bar one. One wanted to go home on Thursday but his friend wanted to stay, I find it hard when angler's say they want to go home when the fishing is hard, but they do not want to move or try something different.

The lodge was empty of anglers all week and full of fish, but no one wanted to move into it, I know everyone is on holiday but your still carp fishing. All swims fished, had fish. I noticed not many anglers are casting to showing fish, come on boy's lets see some effort, it puts more fish on the bank!

Biggest fish came to me this week and we had 16 fish out with an average weight of 31-04lbs we had 6 dropped and 4 lost in the snaggs. I think the carp are still feeding on roach fry and are on the blood worn beds, but those anglers that are watching the food chain are still on the fish.

I like to thank all the anglers for a great weeks fishing and social and I like to thank Mark and his dad Jim for bring some food out for my Baby Monsters, and it would be nice if a few more anglers put the amount of effect that Mark put into his fishing, and Mark has to use a wheel chair! ''well done Mark''

Tight Lines

Steve