Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Windmill Lake 2011

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker vr, mei 17, 2013 10:04:28

Windmill Lake was voor mij de eerste kennismaking met een betaalwater in Frankrijk. Een aantal jaren geleden besloten om ook maar eens een keer op een betaalwater te gaan vissen in Frankrijk, echter geen idee waar te beginnen. Opeens zag ik in een visblad een advertentie van deze bestemming en om één of andere reden had ik hier een goed gevoel over.

Je moet je voorstellen dat je eerste keer op een mislukking uitdraait wat heel goed mogelijk is als je hier en daar de verslagen leest op het internet, dan was het hier misschien wel bij gebleven.

Na veel informatie tot ons te hebben genomen wat wel en niet mee te nemen vertrokken wij half Mei 2008 naar Vaumas voor onze eerste karpervakantie. Sinds die tijd is er veel veranderd voor wat betreft mijn visspullen en invulling van mijn vakantiedagen.

Werkelijk mooi water(tje) waar iedereen leuk kan vangen. Er zwemt een mooi bestand aan schub- en spiegelkarpers tot ver boven de veertig pond. Het lijkt geen moeilijk water maar je moet toch wel (gelukkig maar) moeite doen om je vis te vangen. De stekken zijn erg ruim en voorzien van een steiger, stroom, materiaal om te wegen etc. Er worden maximaal vier vissers per week toegelaten dus je hebt voldoende ruimte om je lijnen uit te gooien/varen. De sanitaire voorzieningen zijn erg goed en schoon (nog niet elders zo aangetroffen). Je kan natuurlijk alles van huis meenemen om te eten maar de maaltijden die je kunt bestellen (á 11,50) zijn uitstekend en hun geld waard. Taalproblemen zijn er niet omdat het water eigendom is van een Nederlands echtpaar dat altijd voor je klaar staat.

Na dit eerste bezoek ben ik ondanks dat ik ook andere betaalwateren bezocht heb hier nog drie keer teruggeweest en beveel ik het aan bij vissers die voor het eerst naar Frankrijk gaan of die gewoon wat extra luxe willen. Ik weet zeker dat ik hier ooit nog eens naar toe ga maar het plaatsen van caravans en het bouwen van een bistro op het domein hebben mij doen besluiten om andere bestemmingen te gaan bezoeken. De één wil wat meer luxe en de ander vindt het "basic" gebeuren meer bij het karpervissen horen.

  • Reacties(0)//blog.karpervakantiezoeker.nl/#post0