Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Noir Fontaine 2015

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker wo, augustus 19, 2015 10:29:15

Voor de tweede maal dit jaar weer een trip naar Frankrijk geboekt, na vele goede berichten is de keus op Noir Fontaine gevallen. Daar speelde ook de afstand een rol in nl. een krappe 400 km. s'Morgens vroeg vertrokken en na een vlekkeloos verlopen rit om 11.00 gearriveerd op het domein. Daar was op dat moment nog niemand aanwezig maar de Franse eigenaar was om 11.45 present. Liet aan mij de keuze welke stek ik zou gaan bezetten, dat is dus nr 1 geworden. Beslist een mooie plek met veel ruimte voor de bivy, oval en auto. Alle stekken zijn trouwens prima in orde! Deels bedekt met "woodchips” en een betonnen grindrand zodat de rodpot stabiel staat.

Natuurlijk zijn er altijd wel wat minpuntjes die ik wil vermelden.

Op de vrij gekomen stekken lag veel afval en zwerfvuil, dat had dus opgeruimd moeten zijn. Daar de Fransman op aangesproken en in de avond is alles keurig opgeruimd.

Verders aanwezig twee toiletten, wastafel en douche. Wel gedateerd maar we zijn natuurlijk niet in een 5 sterren hotel (gelukkig).

Clubhuis ok, prima ruimte waar je zelfs kan koken. Het grote gemis is eigenlijk de afwezigheid van een koelkast/vriezer.

Stroom voor warm water en opladen van accu's gebeurd door het starten van een aggregaat, op zich geen probleem.

Na bivak gemaakt te hebben de hengels uit, de eerste nacht twee runs die helaas niets opleverde maar de toon was gezet. In de ochtend toch nog een spiegel(tje).Op zondag begon de temperatuur op te lopen tot flinke waardes dat is de hele week zo gebleven, s'morgens on 9.00 al 30 gr.op lopend tot 40 gr. Daardoor hadden de karpers ook geen lust meer, en de runs bleven dus uit.

Kreeg ook nog te maken met een wespenplaag, heel vervelend,maar je zit in de natuur dus......Mede daardoor op dinsdag verkast naar de andere kant, stek 5 dus véééél minder last van die beestjes. Ondanks de warmte daar nog een schub van 22 pond en 26 pond op de mat gekregen en tot slot nog een mooie graskarper.

Op donderdag overvallen door een windhoos gepaard met onweer en slagregens. Oval de lucht in, chaos alom. Bij mijn Brabantse buren compleet alles weggeblazen, konden meteen naar huis. Jammer waren sympathieke lui.

Al met al een spannende week maar prima naar mijn zin gehad. Ben er van overtuigd dat op dit water onder betere omstandigheden mooie vangsten gemaakt kunnen worden en menige PR verbeterd kan worden.

Het zal U dus niet verbazen dat ik alweer voor volgend jaar geboekt hebt.

Rest mij nog te vertellen dat er hard gewerkt wordt aan het nieuwe clubhuis dat met alle gemakken voorzien is.

Verders dank aan Peter en Andy voor het leuke contact en tips, prima lui!
  • Reacties(0)//blog.karpervakantiezoeker.nl/#post11