Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Blueslake 2 2012

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker vr, mei 17, 2013 10:07:20

Bij aankomst op Zaterdag 21-04-2012 vriendelijk ontvangen door de Nederlandse beheerder die al 30 jaar in België woont. Twee Belgische vissers waren er al en samen de stekken gaan bekijken. Aangezien zij graag op één stek wilde zitten hebben we besloten dat zij de ruimste (stek 3) en ik stek 1 zou gaan bezetten. Nog even een rondje over het terrein gelopen en wat uitleg gekregen over de regels betreffende het gebruik van het chalet en de toilet/douchekeet. Alles is aanwezig zoals ijskasten/vriezers, kookgelegenheid (incl. pannen etc.).Toilet en douche voldoen maar zijn wel ondergebracht in een enigzins verouderde bouwkeet.

Terug op de stek auto uitgepakt, tent opgezet en hengels in orde gemaakt. Nieuwe voerboot met dieptemeter komt hier goed van pas om de diepere gedeeltes van het water op te zoeken.

Wat opviel was dat er ondanks vroeg in het jaar nu al wat wier aanwezig was. Dat belooft niet veel goeds voor de zomermaanden.

Aangezien er weinig aktie was genoeg tijd gehad om rond te kijken op het terrein. Wat direkt opvalt is toch wel het achterstallig onderhoud. Dat dit vroeger een witvis-plas geweest is van de lokale visvereniging is zichtbaar aan de steigers rondom het meer. Nou ja steigers, wat er van over is. Half afgebroken steigers en boten in de struiken achtergelaten, niet meer gebruikt (zo te zien al jaren) toilethok vol troep etc. Ook de schuilhutten die op iedere stek staan (erg handig met slecht weer om bijvoorbeeld in te koken) zijn volgens mij nog nooit schoongemaakt. Jammer, gemiste kans.

Over de vangsten kan ik kort zijn: vier dagen/nachten nul karpers gevangen door drie vissers. Aan de inzet heeft het niet gelegen, veel tijd besteed aan het zoeken naar de juiste stek. Op stek 3 werd zelfs een boot ingezet om het meer te verkennen op zoek naar "hotspots" maar niets. Schrale troost is dat er ook op het nabijgelegen Blueslake 1 waar 5 vissers zaten ook maar twee vissen geland waren.

Niet de slechte (het ontbreken van) vangsten, want dat kan altijd en overal een keer gebeuren maar de rommelige indruk en de ligging van het water (niet echt rustige omgeving) hebben mij doen besluiten om het bij deze keer te laten voor wat betreft Blueslake.  • Reacties(0)//blog.karpervakantiezoeker.nl/#post3