Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Le Fearne's 2012

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker vr, mei 17, 2013 10:14:41

Na heel wat telefonisch contact met zowel Frank van Le Fearne's en Eurocarpgroup (problemen mogen bekend zijn) ging mijn visweek half September 2012 gelukkig door. Bij aankomst na een reis van ruim 5 uur bleek al snel dat de aankomsttijd die in de bevestiging (van ECG) stond niet juist was aangezien de overige vissers de stekken al verdeeld hadden. Niet zo'n probleem omdat de nog vrije stekken er prima uitzagen en een keus snel gemaakt was. Zorg dus dat je er op tijd bent (ca. 10.00 uur) dan kan je meepraten over de stekverdeling.

Alle stekken zijn met de auto bereikbaar die je na het uitpakken gewoon bij je stek kan laten staan.

Stekken zijn ruim opgezet en voorzien van een grindlaag waardoor er bij regen geen plassen ontstaan. Onthaakmat en weighsling worden erbij geleverd.

Vanaf de meeste stekken is het eiland prima bevisbaar, dit is echter geen must omdat de vissen ook op andere delen van het meer gevangen worden.

Er staat bijna geen wier in dit water wel een paar rivierkreeftjes gezien maar niet in die mate dat ze overlast bezorgen.

Buiten een steur, een grote meerval en spiegelkarpers zwemmen hier ook grote schubkarpers rond. Een aantal hiervan werden door de buren gevangen met als zwaarste één van 46 pond.

Zelf ben ik niet helaas niet verder gekomen dan twee karpers waarvan de grootste

een spiegel van 36 pond.

Ondanks de matige vangst heb ik genoten van dit schitterende water met echter wel één groot nadeel: lawaai.

Le Fearne's is niet ergens "in the middle of nowhere" gelegen maar aan de rand van een klein dorpje naast een grindafgraving. In het weekend en 's avonds heb je nergens last van maar van maandag tot vrijdag gaan 's morgens om 06.00 de machines en de lampen aan tot 18.00 in de avond. Na een paar dagen ben je er wel aan gewend maar leuk is anders.

In de lodge bij de ingang zijn genoeg stroompunten aanwezig om je voerbootaccu's op te laden. Hiervoor kun je er 24 uur per dag terecht. Naast de lodge is een stenen gebouwtje met douche, wastafel en toilet. Niet het allermodernste maar prima in orde.

Verder is er nog een schuur aanwezig met een grote vrieskist waar je je spullen in kwijt kunt.

Voor hulp, informatie, foto's maken etc. kun je altijd bij Frank (de eigenaar) of Stewart (de bailiff) terecht die op het terrein wonen, kortom de service op Le Fearne's is gewoon goed.

Le Fearne's is niet meer aangesloten bij een Nederlands boekingkantoor, boeken gaat via het emailadres of telefonisch. Gegevens zijn te vinden op hun website.

  • Reacties(0)//blog.karpervakantiezoeker.nl/#post6