Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Vaumigny 2014

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker di, april 29, 2014 19:42:24

Na enig fileleed door de Paasdrukte bij Parijs kwamen we Zaterdag 19 April 2014 rond 12:00 uur aan Etang de Vaumigny. Ondanks de vermelding op de bevestiging van Fisherman Holidays dat we vanaf 14:00 uur terecht konden werden we van harte welkom geheten door de Franse eigenaar. Deze man spreekt precies genoeg Engels (niet veel dus) om e.e.a. duidelijk te maken v.w.b. het vissen en de stekken.

Na aankomst op stek 15/16 bleek dat deze ruim genoeg is om de auto en aanhangwagen daar te laten staan. Bij het opzetten van de bivy's is het wel nodig om een hamer bijdehand te hebben anders krijg je de haringen niet in de harde ondergrond.

Met elf vissers op de stekken was het water behoorlijk bezet. Aangezien stekken 13 en 14 niet bezet waren was er voor ons genoeg ruimte om te bevissen en met het eiland op ongeveer 100 meter afstand en de begroeiing aan de rechterkant voldoende hotspots.

De stekken lopen vrij steil af naar het water dus laarzen of een waadpak zijn zeker aan te raden. Een voerboot is ook geen overbodige luxe aangezien inwerpen vanaf de meeste stekken niet eenvoudig is door de aanwezigheid van bomen en struiken.

Toilet/douche, koelkast, vriezer en oplaadpunten voor accu's e.d. zijn te vinden in het huisje van de eigenaar. Had al het een en ander gelezen op diverse forums dat sanitair niet veel voorstelde en het douchewater zou stinken. Persoonlijk vond ik dit erg meevallen (heb het erger meegemaakt). Toilet/douche was lekker ruim met genoeg mogelijkheden om je kleding op te hangen. Inderdaad het water rook behoorlijk naar roest/ijzer maar alles beter dan geen douche.

Op alle stekken kwam er vis op de kant maar vooral steuren en meervallen. Het aantal karpers viel wat tegen deze week. Zelf wisten we op stek 16 vier karpers (zwaarste 34 pond) en een meerval te vangen. Op stek 15 kwam helaas helemaal geen vis op de kant. Bij wat rondvragen op de andere stekken was er toch wel wat irritatie te bespeuren over de grote aantallen meervallen die er gevangen waren i.p.v. karper.

Samengevat: Vaumigny is zeker een mooi water met natuurlijke stekken en wat ons betreft prima voorzieningen. Het aantal gevangen karpers zal zeker van week tot week verschillen aangezien er een best bestand aanwezig is.  • Reacties(0)//blog.karpervakantiezoeker.nl/#post8