Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Le Val Doré 2015

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker do, april 30, 2015 19:31:06

De eerste trip van 2015 (18 t/m 25 April) was naar Le Val Doré, een complex van inmiddels 6 meren, in Normandië.

Na een rit van 4,5 uur, even wachten tot iedereen ingeschreven was en om 12:00 uur naar de stek. Aangezien ik deze keer alleen was gekozen voor stek 31 (éénpersoonsstek) op meer 5. Alle stekken zijn prima bereikbaar met de auto. Voor meer 4 en 5 moet je even een stukje door het dorp rijden om de spoorbaan te passeren die deze meren scheidt van de overige. Alle stekken zijn voorzien van stroom en een houten kist waar je de verstrekte vuilniszak in kwijt kan. Denk er wel aan dat je voor stroom op de stek moet betalen. Op een tweepersoonsstek kost dit 33 euro en op een éénpersoonsstek 49 euro p.p. Voor dit bedrag mag je dan ook onbeperkt gebruik maken van de douches. Aangezien het vissen alleen 210 euro per week kost blijft het totaalbedrag acceptabel.

Op dit commerciële complex is zo'n beetje alles verkrijgbaar tegen betaling. Boilies, maaltijden, dagelijks vers stokbrood, verhuur van voerboten en tenten etc.

Aangezien zo'n beetje alle stekken bezet waren op meer 5 bleek stek 31 (hoekstek) geen gemakkelijke te zijn. Na een aantal dagen zonder vis en het uitproberen van diverse technieken zijn er toch nog een paar leuke vissen gevangen. Persoonlijk vind ik 11 vissers met ieder 3 hengels op een meer van 5 ha. redelijk veel wat niet ten goede komt aan de vangsten. Samengevat: een leuk verzorgd complex met mooi aangelegde stekken niet al te ver van Nederland. Door de populariteit van dit water (vooral bij Engelse vissers) is het er echter erg druk het gehele seizoen. Dus als je een rustige stek zoekt in een rustige omgeving zal ik hier niet naar toe gaan.

Deze trip was tevens de eerste met de nieuwe Powercatcher Elite voerboot. Deze boot is buiten de bekende extra's als voervijzel en dieptemeter (Lowrance) uitgerust met GPS. Je hebt de mogelijkheid om drie visplekken op te slaan evenals een "home-positie" waardoor de boot automatisch terugkeert na het uitvaren van je lijn. Dit alles met een afwijking van niet meer dan 70 cm. Na enig oefenen blijkt dit inderdaad geen probleem te zijn. Hoe anderen erover denken weet ik niet maar ik vind het een bijzonder handige toevoeging aan deze voerboot.

Voor meer foto's van Le Val Doré kun je het "fotoalbum" elders op de site bezoeken.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.