Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Etang du Bouchot 2016

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker ma, september 26, 2016 13:30:49

Voor de visweek van September gekozen voor het exclusief af te huren Etang du Bouchot op een kleine 500 km. rijden vanaf de woonplaats. Aangezien mijn twee vismaten van deze week slechts één keer per jaar naar Frankrijk reizen was de keuze voor dit zogenaamde "runswater" dat begin 2016 opengesteld is met accommodatie snel gemaakt. Verzekerd van aktie door de aanwezigheid van een groot bestand aan kleinere karpers en tevens kans om één van de grotere exemplaren te vangen.

Rond 12:00 uur reden wij het domein op net buiten het dorpje Charmont alwaar Richard, de beheerder, nog druk bezig was met de schoonmaak. In plaats van doelloos te wachten zijn we alvast een rondje rond het 4,5 ha. grote meer gaan lopen. Al snel was het duidelijk dat het gedeelte achter de eilanden door ondiepte en aanwezigheid van wier niet te bevissen was. Hier waren we al op voorbereid omdat e.e.a. duidelijk vermeld staat op de website van The Carp Specialist.

Ondertussen was Richard klaar met de schoonmaak en troffen we een eenvoudig doch prima onderkomen aan met volledig ingerichte keuken. De aparte slaapkamer waar wij overigens geen gebruik van wilden maken was niet te gebruiken door de aanwezigheid van een wespennest tussen het plafond en het dak. Nog nooit zulke grote wespen gezien, deur dicht en niet meer naar omkijken.

De stek voor het huis is zeer ruim en maakt het mogelijk om met drie personen te vissen. De linkerkant is dan niet al te diep maar hier kwamen net als uit het midden, waar het geleidelijk wat dieper wordt genoeg vissen vandaan. De rechterstek, waar het diepste gedeelte van het meer ligt leverde deze week de meeste vis op. Totaal werden er door ons 77 karpers gevangen (schub, spiegel en zelfs een koi). Helaas alleen de kleinere exemplaren. De grotere karpers die dit jaar zijn uitgezet hebben we af en toe wel gehoord maar niet gevangen ondanks allerlei aanpassingen in de aaspresentatie.

Mede door het goede weer, de prima huisvesting en het grote aantal aanbeten hebben we ons zeer goed vermaakt op dit water. Etang du Bouchot is uitermate geschikt voor de karpervisser die overdag veel aktie wil, ben je echter de fanatieke visser op jacht naar je nieuwe PR dan kun je beter een andere bestemming kiezen.

Hieronder twee foto's van deze bestemming, voor meer foto's kun je terecht in het "fotoalbum" elders op deze website.


  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.