Karpervakantiezoeker-Blog

Karpervakantiezoeker-Blog

Etang des Caillats 2014

VerslagenGeplaatst door karpervakantiezoeker zo, oktober 05, 2014 13:21:16

De laatste week van September met drie personen naar Etang des Caillats. Gekozen voor de vijf-persoons stek "Alsace". De andere stek op dit water "Vosgez" kan men met met maximaal 4 personen boeken. Dit lijkt erg druk op een water van ca. 7 Ha. als alle stekken bezet zijn maar door de grillige vorm van het water en de lokaties van de stekken op een soort schiereilanden is dit geen probleem. Al lijkt o.i. 3 en 4 vissers verdeeld over de stekken de beste situatie.

Normaal gesproken heb je in deze periode van het jaar al te maken met dalende watertemperaturen en niet al te warme dagen, echter wij werden verrast door schitterend warm weer met weinig tot geen wind. Heerlijk natuurlijk maar voor de vangsten minder aantrekkelijk.

Ondanks het warme weer 9 karpers gevangen waarvan 7 schubs en 2 spiegels. Zwaarste was een schitterende schub van 42 pond (nieuw PB). Overige gewichten:38,34,30,24,20,18,16 en 16 pond.

Over de stek en de accommodatie kunnen wij niets anders zeggen dan dat deze zeer ruim is en aangezien we maar met drie personen waren genoeg mogelijkheden om eventueel te verkassen. Het houten chaletje op de stek is voorzien van een tafel met wat stoelen en erg handig een grote koelkast. Hieruit blijkt al dat er stroom aanwezig is om e.e.a. op te laden. Dus geen lange wandelingen naar een oplaadpunt.

Op ca. 300 meter afstand staat een grote barak met daarin twee douches en twee toiletten die gedeeld worden met de vissers op het naastgelegen Tournizet. Eenvoudig maar schoon. Ook staat er een magnetron waar je gebruikt van kan maken.

Eigenaar is aardige Fransman die regelmatig even langskomt (alleen of met zijn vader) om te informeren of alles in orde is. Spreekt een beetje Engels dus valt prima mee te communiceren. Als afscheid werden de vissers uitgenodigd om Vrijdagmiddag te komen lunchen in de barak. Waar wij aan een stokbroodje kaas dachten bleek dit een compleet 3-gangen menu te zijn (echt heerlijk) met veel wijn en andere lokale drankjes. Dit liep uit op een gezellig samenzijn waarbij sterke verhalen en foto's uitgewisseld werden. Niets dan lof voor de gastvrijheid op Caillaits.

Samengevat een mooie lokatie niet te ver van huis waar wij zeker terug gaan komen. Ondanks de prijsverhoging die deze week doorgevoerd is blijft het een lokatie met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.